Het idee achter Selfcare

Selfcare is voortgekomen uit de stellige overtuiging dat we allemaal graag lang gezond en vitaal willen leven. Dat mensen hierin zelf een actieve rol kunnen spelen, bracht ons op het idee de technische mogelijkheden van nu samen te brengen op een platform, waar de gebruiker alle data veilig en onafhankelijk kan bijhouden. Zo kunnen we ‘gewone’ mensen medische inzichten en gezondheidsinformatie in handen geven en hen daarmee in staat stellen op een persoonlijke manier aan preventie te werken.

Deze nieuwe wereld van technische mogelijkheden gaat verder dan alleen maar een stappenteller of een digitale weegschaal. We krijgen veel meer tools tot onze beschikking om een beter beeld over de eigen gezondheid te krijgen. Zo wordt het binnen afzienbare tijd zelfs mogelijk om thuis meer te weten te komen over de invloed van onze omgeving en ons DNA op de eigen gezondheid.

Deze kennis hebben we gedeeld met enkele gerenommeerde artsen. Zij onderkenden de potentie van ons idee en deelden de opvatting, dat we ons louter op gezond blijven wilden richten. Meer preventie in plaats van alleen maar vaststellen dat het met de gezondheid verkeerd is gelopen, waren ook voor digitaal bioloog en moleculair oncoloog prof. dr. Koen Kas en kaderarts dr. Monique Prinssen belangrijke uitgangspunten. Als artsen zijn zij betrokken geweest bij de ontwikkeling van Selfcare.

Tom Segers

Tom Segers

Jeroen Cornelissen

Jeroen Cornelissen